Marilou van der Keur

 

Passie, Authenticiteit, Respect, Betrokken, Duidelijk, Humor, Balans

“Wat wil je worden, vroeg de juf,
‘t was in de derde klas
ik keek haar aan en wist het niet
‘k dacht dat ik al iets was.” 
(Toon Hermans, 1984)

Dit gedicht geeft voor mij de kern weer, van wat ik belangrijk vind in mijn werk. Namelijk om het leren van mensen te laten ontstaan vanuit wie ze zijn en wat hen drijft.

Ik ben een energieke, veelzijdige en enthousiaste (bege)leider van ontwikkeltrajecten, met een scherp gevoel voor mensen en wat er tussen hen gebeurt. Een gesprek levert mij vrijwel altijd een beter zicht op leervragen en –wensen. Ik ben sterk in het benoemen van wat ik ter plekke hoor en zie en ik aarzel niet om dat terug te geven. Op die wijze bied ik kennis, ervaring, feedback en steun die er toe doen. Door aan te geven waar de sterke punten van mensen liggen, deze terug te geven en te verbinden, ontstaat ruimte voor ontwikkeling in hun werk en leven.

Ik put uit verschillende kundes (communicatie, veranderingspsychologie, marketing), uit (leer)theorieën en uit de kunst van het koken en de wijn. Ik zie mijn werkveld als een grote keuken waar ik dagelijks als chef-kok en/of sommelier deskundigheid en inspiratie mag proeven. Vanuit die smaken werk ik op een waarderende en uitdagende manier aan optimale ontwikkeling van mensen en de organisaties waar ze werken.

Op individueel gebied ondersteun ik bij het vinden van een antwoord op professionaliseringsvragen met betrekking tot organiseren, veranderen en leren. In gesprekken met organisaties is het verbindende verhaal tussen de omgeving, strategie, organisatie en medewerkers aanleiding tot het ontwikkelen van programma’s (structuur, proces, cultuur).

De veelzijdigheid in mijn werk biedt een venster en spiegel tegelijk.
Mezelf zo blijven verbazen over wat speelt en mogelijk is tussen mens en organisatie is essentieel voor mijn eigen professionele vitaliteit.

Zij in Zaken bracht voor mij de mogelijkheid mijn oude liefde voor journalistiek, te combineren met mijn huidige vak. Dus heb ik plaatsgenomen in de redactie en voor de toekomstige ontwikkeling van ZiZ, ook in de Stuurgroep. Wat ik geweldig vind, is hoe je met ondernemende vrouwen die je niet kent, het magazine creëert. Over ontwikkeling gesproken! Voor het magazine zet ik persoonlijke ontwikkeling in de spotlight en vind wat mensen inspireert, beweegt en drijft. Een integer verhaal in geur en smaak, zorgt voor beweging en is een goede basis voor verandering.

In & Out, creating focus

info@creatingfocus.nl