Lucienne de Swart

 

Verzorgen, ontzorgen, ondersteunen; het zit mij in het bloed. Het loopt als een rode draad door mijn privéleven, maar komt ook zakelijk tot uiting. Eind jaren tachtig heb ik examen gedaan in de medisch secretariële richting van wat toen nog de MEAO heette. Sindsdien heb ik bij allerlei verschillende organisaties gewerkt als secretaresse, zowel commerciële bedrijven als overheidsorganisaties. En nog steeds vind ik het heel erg leuk om te doen.

Wel merk ik dat de functie – en met name de functie-inhoud- van de secretaresse heel erg verandert. Dit heeft o.a. te maken met de digitale revolutie en de opkomst van de smartphones. We staan met z’n allen aan het begin van een geheel nieuwe periode, waarin privé en zakelijk steeds meer in elkaar gaan overlopen en we steeds minder tijds- en plaatsgebonden gaan werken.

Met mijn bedrijf Op Afstand De Beste wil ik meegaan met deze ontwikkelingen. Als virtual assistant ondersteun ik vanuit mijn eigen thuiskantoor diverse opdrachtgevers, daarbij richt ik me met name op projectondersteuning en social media ondersteuning. Ik vind het belangrijk mijn werk goed te doen. Uit feedback van klanten komt vooral naar voren dat ik professioneel servicegericht en respectvol ben; geen meeloper maar een meedenker. Het gaat mij er niet om dat ik opdrachtgevers leer hoe ze dingen op mijn manier moeten doen, maar zoek samen met hen naar manieren waarop zij hun werk efficiënter, sneller en makkelijker kunnen doen.

Binnen Zij in Zaken ben ik zowel lid van de redactie als lid van de stuurgroep. Binnen de redactie vervul ik de taak van redactieassistente. Dat is een hele leuke uitdaging. De redactieleden werken decentraal en het is dus aan mij de taak om iedereen goed te informeren en afspraken en deadlines te bewaken. Met de stuurgroep van Zij in Zaken kijken we meer naar het beleid en de toekomst van Zij in Zaken. We hebben ambitieuze plannen dus blijf ons vooral volgen!

En privé? Ik woon samen met mijn vriend Raymond en onze zoon Tom in Boskoop. Ik lees graag. Vakliteratuur maar het liefst (literaire) thrillers. De zomer is veruit mijn favoriete seizoen. En ik ben dol op thee en chocola.

Ik ben genomineerd voor Virtual Assistant van het jaar 2012, stem op mij via: http://www.moneypenny.nl/lucienne-de-swart-genomineerd-voor-virtuele-assistent-van-het-jaar/

www.opafstanddebeste.nl
lucienne@opafstanddebeste.nl

Redactionele vragen Zij in Zaken: info@ziz-magazine.nl