Marja Duin

 

Enthousiast, kleurrijk, positief, analytisch, respectvol, no-nonsense, een mensenmens

Verhalen brengen mensen bij elkaar. Mijn hele leven lees ik alles wat los en vast zit, zie ik de geschiedenis achter voorwerpen, ruik ik de historie van huizen en hoor ik de gesprekken die mensen voerden terwijl ze poseerden voor foto’s. Soms komen verhalen niet volledig tot hun recht, worden familieleden verkeerd begrepen of ontstaan er geruchten die collega’s uit elkaar drijven. In mijn ideale wereld krijgt iedereen de kans om zijn verhaal zo goed mogelijk te vertellen en wordt er oprecht en onbevooroordeeld naar geluisterd. Zodat er geen misverstanden meer ontstaan.

Mijn naam is Marja Duin, ik woon in Uitgeest met man Ton, dochter EllaMae en zoon Goos, katten Binkie en Speijker en ongeveer 30 vissen. Ik houd van hergebruik van materialen in mijn vrije tijd maak ik graag sieraden van oude knopen.

Na bijna twintig jaar als redacteur  in de bladen en boeken gewerkt te hebben, bij o.a. Altamira-Becht en De Arbeiderspers, begon ik me steeds meer te realiseren dat  de balans tussen mijn privé en mijn professionele leven weg was. Op het moment dat begin 2012 mijn functie ingrijpend veranderde bij een reorganisatie, besloot ik om de stap te zetten naar mijn eigen schrijfadvies- en redactiebureau. Op weg naar een beter evenwicht.

Als redacteur ben ik zeer gedreven en bijzonder toegewijd aan mijn vak. Ik vind dat elk verhaal zo goed mogelijk verteld moet worden; zowel de persoonlijke als de zakelijke verhalen. Met Marja Duin RedactieKracht ondersteun ik schrijvers en bedrijven op dit gebied. Denk daarbij aan individuele schrijfcoaching en workshops op de werkvloer, maar ik redigeer ook teksten van derden en schrijf in opdracht. Mijn opdrachtgevers zijn dus heel gevarieerd: van beginnende schrijvers tot zzp’ers,  van uitgevers tot evenementenbureaus, van websitebouwers tot culturele verenigingen.

Bij de eenmalige editie van Zij in Zaken, die onder de vlag van Vrouw en haar Netwerk is uitkomen, ben ik ingestapt als redactielid. De reacties waren zo overweldigend positief dat ik het jammer vond als het daarbij zou blijven, dus heb ik plaatsgenomen in de stuurgroep. Als afgevaardigde daarvan begeleid e ik de nieuwe redactieleden van Zij in Zaken, die steeds weer deelnemen in de cocreatie. Na het maartnummer in 2013 ben ik met de stuurgroep gestopt, de balans werk en privé moest wel OK blijven. Natuurlijk schrijf ik nog wel artikelen. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan 😉

Marja Duin RedactieKracht

www.marjaduin.nl

info@marjaduin.nl